Προσάραξη σκάφους στις Οινούσσες Χίου –

Προσάραξη σκάφους στις Οινούσσες Χίου – Εισροή υδάτων σε Θ/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Φλοίσβο – Αλιευτικές παραβάσεις στο Ηράκλειο

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Οινουσσών Χίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης ενός πολυεστερικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Οινουσσών και συγκεκριμένα στη νότια ακτή της νησίδας ''ΠΑΤΕΡΟΝΗΣΟ'', σε βραχώδη ακτή.

Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Χ. 771 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον 51χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του, καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, ανωτέρω σκάφος με τη συνδρομή του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οινουσσών από όπου ανελκύστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Θ/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΞΑ ΙΙ'' Ν.Π. 2263, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα Αλίμου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και καταδυτικό συνεργείο από το οποίο πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στην κατάσχεση δέκα (10) ατόμων ροφοειδών, εκ των οποίων τα επτά (07) ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, καθώς και στην κατάσχεση δύο (02) αυτόνομων καταδυτικών συσκευών παροχής αέρα.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν στην περιοχή ''ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ'' Ηρακλείου έναν 48χρονο, ο οποίος έφερε επί του υπό ιδιοκτησίας του όχημα τα ως άνω κατασχεθέντα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL