Ακυβερνησία σκάφους στην Ελευσίνα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Πυρκαγιά σε σκάφος στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

Ακυβερνησία σκάφους στην Ελευσίνα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Πυρκαγιά σε σκάφος στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδή ασθενούς

 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Ρ-Α/Κ σκάφους “ΤΑΝΤΑ” Σ.Ρ.635, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. “ΚΑΝΑΚΙΩΝ” ν. Σαλαμίνας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στην συνέχεια το Ε/Ρ σκάφος “ΑΛΕΚΑ – ΕΦΗ” ΣΠ 114 Γ' ρυμούλκησε το “ΤΑΝΤΑ” και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσαν στο λιμένα Πάχης Μεγάρων ασφαλώς.

 

*****

 

Δύο (02) αλλοδαποί, ένας 20χρονος και ένας 31χρονος, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 20χρονου ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Ένας 25χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για ύπαρξη πυρκαγιάς σε σκάφος το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμενίσκο ΜΑΪΣΤΡΟΥ.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ” Τ.Α. 135 ενώ η φωτιά κατασβέστηκε από όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα διπλανά σκάφη, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάτμου, στο λιμένα Σύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 32, 16χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL