Πρόκληση ρύπανσης από Φ/Γ όχημα και σύλληψη του οδηγού στο Κερατσίνι –

Πρόκληση ρύπανσης από Φ/Γ όχημα και σύλληψη του οδηγού στο Κερατσίνι – Κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας – Ελαφρύς τραυματισμός άνδρα στο Κερατσίνι

 

Ρύπανση από σεντινόνερα (SLOPS), ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντός του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, συνολικής έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικών μέτρων (10m2), και συγκεκριμένα 05m2 επί του προβλήτα ''ΙΙΙ'' στο λιμένα Ικόνιου Κερατσινίου και 05m2 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του προβλήτα και του παραβεβλημένου πλοίου ''MSC HAMBURG'' σημαίας Παναμά.

Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε από τριαξονικό Φ/Γ όχημα, όταν σύμφωνα με δήλωση του 49χρονου οδηγού του, κατά τη διαδικασία παραλαβής των SLOPS από το εν λόγω παραβεβλημένο πλοίο, σημειώθηκε διαρροή (ψεκαδισμός) του ελαστικού σωλήνα αναρρόφησης στο σημείο ένωσής του με το μεταλλικό σύνδεσμο. Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης με ιδία μέσα του Φ/Γ οχήματος, καθώς επίσης και με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του Φ/Γ οχήματος, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Εκατόν εννέα κιλά (109kg) ιχθύες του είδους ''ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ'' και πενήντα έξι κιλά (56) του είδους ''ΛΥΘΡΙΝΙ ΚΟΙΝΟ'' βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω κατασχεθέντα δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας, δηλαδή τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων, ενώ πενήντα κιλά (50kg) του είδους ''ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ'' ήταν μικρού μεγέθους, διαστάσεων 08-09 εκατοστών (κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών).

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκε μία (01) διοικητική παράβαση, ενώ οι ανωτέρω ποσότητες αλιευμάτων πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ελαφρύ τραυματισμού ενός 37χρονου μέλους της ομάδας μελετών ως προς την ευστάθεια του πλοίου M/V ''INDUSTRIAL JAZZ'' σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο μώλο της ΔΕΗ του λιμένα Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω 37χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό μέρος της κεφαλής του καθώς και στον αριστερό ώμο του, όταν ενώ βρισκόταν στο κατώτατο διαμέρισμα της δεξαμενής έρματος με σκοπό τη λήψη φωτογραφιών, στην προσπάθειά του να αποχωρήσει από το εν λόγω σημείο, απώλεσε την ισορροπία του.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΤΖΑΝΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL