Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Λέσβο - Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα- Διακομιδή ασθενούς

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Λέσβο -
 Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα- Διακομιδή ασθενούς 
 
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήθυμνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης του M/V  “BELLATRIX” σημαίας Τόγκο σε ύφαλο με ονομασία “ΛΑΜΝΑΣ”  βορειοανατολικά ν. Λέσβου. Το εν λόγω πλοίο,  με δώδεκα (12) αλλοδαπούς πλήρωμα καλά στην υγεία τους, εκτελούσε δρομολόγιο από Ουκρανία για Τουρκία,  έμφορτο με σιτηρά.
  Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Θ. 246. Μετά από επιθεώρηση των υφάλων που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα από πιστοποιημένο δύτη,  διαπιστώθηκε ότι επί του πλοίου υφίσταται ρήγμα στα ύφαλα καθώς και μικρή κλίση, ενώ δεν έχει επηρεαστεί το πηδάλιο, το αξονικό σύστημα και ο έλικας. 
  Επιπρόσθετα το Ρ/Κ ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' έχει ποντίσει  πλωτό φράγμα για  τυχόν θαλάσσια ρύπανση μήκους διακοσίων πενήντα μέτρων περιμετρικά του  “BELLATRIX”, ενώ παράλληλα παραμένει περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
 Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου. 
 
*****
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό τραυματισμού 21χρονου αλλοδαπού ναυτικού μέλους πληρώματος του Μ/V πλοίου ''OZGUN'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στις εγκαταστάσεις ''ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.''  Β.Ευβοϊκού κόλπου.
  Ο 21χρονος (ειδικότητας δοκίμου καταστρώματος) τραυματίστηκε κατά τη διαδικασία καθαρισμού του καταστρώματος και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για παροχή πρώτων βοηθειών.
  Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
 
*****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες ώρες σήμερα, από το λιμένα  της Σκιάθου στο λιμένα  Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ 158, 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL