Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας στη Χαλκίδα – Θάνατος ανδρός στην Μεσσηνία – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα

 Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας στη Χαλκίδα – Θάνατος ανδρός στην Μεσσηνία – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Χαλκίδα

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελετής λήξης του θαλασσινού καρναβαλιού, ανακοινώνεται η απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας όλων των τύπων πλοίων και σκαφών, επαγγελματικά και  ιδιωτικά, την 26 Φεβρουαρίου 2017 και από ώρα 17.30 έως 20.00, στο βόρειο τμήμα του λιμένα Χαλκίδας και συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από την Παλαιά Γέφυρα Ευρίπου έως και τη νοητή ευθεία που ενώνει την προβλήτα του Αγ. Νικολάου με την ξύλινη προβλήτα στα Αστέρια(Α-Β), όπως αυτή εμφαίνεται στο συνημμένο χάρτη (τομέας Α-Β-Γ-Δ).

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ» στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, 64χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πύλου.

*****

Έπειτα από συστηματικούς αλιευτικούς έλεγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντοπίστηκαν επτά (07) ημεδαποί που διενεργούσαν παράνομη αλιεία.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΩΝ” Β. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ένα Τ/Χ σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες να έχουν αλιεύσει από κοινού είκοσι κιλά (20κ.) χταπόδια εκ των οποίων κατασχέθηκε η υπερβαίνουσα ποσότητα των δέκα (10) κιλών και παραδόθηκε σε ευαγές ίδρυμα.

Βραδυνές ώρες χθες,  εντοπίστηκε στην  περιοχή “ΤΕΝΝΙΣ” Λιανής Άμμου Χαλκίδας, ένας 47χρονος υποβρύχιος αλιέας να εναποθέτει σε ΙΧΕ όχημα τρία (03) βαρέλια με δολώματα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” βάρους εκατόν σαράντα ένα κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (141,5 κ.), του οποίου η αλίευση απαγορεύεται από ερασιτέχνες αλιείς.
Πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΨΑΚΟΥ” Ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ένας 61χρονος ερασιτέχνης αλιέας να έχει εξάγει από τη θάλασσα οστρακοειδή του είδους κυδώνια συνολικού βάρους σαράντα δύο (42) κιλών από απαγορευμένη υγειονομικά περιοχή τα οποία κατασχέθηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν.
Πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ” Χαλκίδας εντοπίστηκαν τρεις (03) ημεδαποί να έχουν αλιεύσει εβδομήντα τέσσερα κιλά (74 κ.) δολώματα του είδους “ΟΛΟΘΟΥΡΙΟ” και δέκα κιλά (10κ.) οστρακοειδή του είδους “ΚΑΛΟΧΤΕΝΟ” απαγορευμένα για ερασιτεχνική αλιεία τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL