Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος στην Αιδηψό – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στη Ν.Αρτάκη - Ανεύρεση νεκρού δελφινιού στο Σταυρό

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αιδηψού, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ'' Ν. Βόλου 704, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμένα Ωρεών Ευβοίας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όπου ξεκίνησε την απάνλτηση υδάτων, ενώ απετράπη η βύθιση του ανωτέρω σκάφους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ'' μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ ''ΑΣΗΜΕΝΙΑ'' Λ.Χαλκίδας 7269, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή Ν.Αρτάκης.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Α/Κ ''ΚΩΣΤΑΚΗΣ'' Λ.Χαλκίδας 3951, ενώ από ξηράς στην έρευνα συμμετείχε και περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Το ''ΑΣΗΜΕΝΙΑ'' εντοπίστηκε και στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ ''ΚΩΣΤΑΚΗΣ΄΄ στην περιοχή ''ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ'', θέση ''ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΙΚΑ'', με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.
 
*****
 
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΜΗΛΙΕΣ΄΄ στο Σταυρό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
*****
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL