Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και οπλοκατοχή στη Θεσσαλονίκη 

Δύο (02) ημεδαποί, ένας 57χρονος και μία 56χρονη, καθώς και δύο (02) αλλοδαποί ένας 42χρονος και μία 38χρονη, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα,  από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και συναυτουργία και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου 2168/93 “Περί όπλων”.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ” Θεσσαλονίκης, ο ανωτέρω 57χρονος με το υπό ιδιοκτησίας του ΙΧ όχημα έμφορτο με ικανή ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με την  56χρονη συνοδηγό του να πουλάει σε τρίτο άτομο μία (01) κούτα με λαθραία τσιγάρα. Επιπροσθέτως, εντοπίστηκε ο 42χρονος αλλοδαπός με το υπό ιδιοκτησίας του δίκυκλο όχημα έμφορτο με ποσότητα λαθραίων τσιγάρων τα οποία προόριζε προς πώληση. Ειδικότερα εντός του ΙΧ οχήματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χίλια τριακόσια ογδόντα δύο (1382) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών ενώ στο Δ/Κ όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επτακόσια ενενήντα επτά (797) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών.
Ακολούθησαν νομότυπες  κατ' οίκον έρευνες, αρχικά στην οικία του 42χρονου αλλοδαπού όπου εντοπίστηκε η ανωτέρω 38χρονη αλλοδαπή και το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ (275 €) το οποίο προήλθε από πώληση λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν δύο (02) ατζέντες χειρός και ένα (01) αεροβόλο όπλο ελατηρίου με διακόσιες σαράντα οκτώ (248) μεταλλικές βολίδες για το οποίο ο ανωτέρω 42χρονος αλλοδαπός δεν έφερε σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα. Στη συνέχεια διενεργήθηκε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στην οικεία του ανωτέρω 57χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (08) πακέτα λαθραία τσιγάρα.
Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr .
 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL