Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μήθυμνα – Απεγκλωβισμός ατόμων από δύσβατη περιοχή στη Θάσο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Μεσολόγγι – Ημιβύθιση ερασιτεχνικού Τ/Χ σκάφους στη Θεσσαλονίκη – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θάσου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη δύο (02) εγκλωβισμένων ατόμων σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή της Μονής Αρχαγγέλου, νοτιοανατολικά της ν. Θάσου.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής δια θαλάσσης στην εν λόγω περιοχή το Τ/Χ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Τ.Π. 49 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε έναν άνδρα και μία γυναίκα η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι ανωτέρω αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λιμεναρίων Θάσου και η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, από όπου και εξήλθε.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Μεσολογγίου, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 51χρονος και σύμφωνα με μαρτυρίες, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ανωτέρω τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ'', όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ημιβύθιση ενός ερασιτεχνικού ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου μαρίνας Καλαμαριάς όπου βρισκόταν πρυμνοδετημένο, χωρίς επιβαίνοντες.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε ότι από το εν λόγω περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε τραυματισμός, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης προκειμένου μεριμνήσει για την απάντληση των υδάτων και για την εν συνεχεία ανέλκυση του ανωτέρω σκάφους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Περάματος στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Περάματος.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL