Θαλάσσια ρύπανση στην Κεραμωτή

Θαλάσσια ρύπανση στην Κεραμωτή – Εισροή υδάτων σε Θ/Γ στη μαρίνα Γλυφάδας

Θαλάσσια ρύπανση, από λιπαντέλαια - σεντινόνερα, 50 λίτρα περίπου, εκτάσεως περίπου 100 μ, παρατηρήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο δυτικό σημείο του εμπορικού λιμένα της Κεραμωτής.

Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε μετά από την ημιβύθιση του Α/Κ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Κ. 934 σε αμμώδη βυθό, από την πλευρά της πρύμνης, και την εισροή υδάτων σε αυτό, το οποίο τελεί υπό κατάσχεση και βρίσκεται σε αργία από 06-01-10.

Άμεσα κατέπλευσε στην περιοχή απορρυπαντικό σκάφος του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα γύρω από το ημιβυθισμένο αλιευτικό.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κεραμωτής κινήθηκε η διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κατά του 34χρονου μεσεγγυούχου και φύλακα του σκάφους, ενώ ενημερώθηκε για την άμεση αποκόλληση και ανέλκυσή του.

====================

Η Λιμενική Αρχή Γλυφάδας ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι το ερασιτεχνικό Θ/Γ σκάφος «ΒΑΝΕΣΣΑ» σημαίας Ονδούρας, το οποίο ελλιμενίζεται στη Γ’ μαρίνα Γλυφάδας, παρουσίασε εισροή υδάτων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Γλυφάδας, ενώ έγινε απάντληση των υδάτων από στελέχη του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ελληνικού.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση και δεν  προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα πρυμνοδετημένα Θ/Γ σκάφη.

Η διαχειρίστρια εταιρεία της μαρίνας Γλυφάδας ενημερώθηκε για τη λήψη μέτρων προς αποφυγή κινδύνων για τη ναυσιπλοΐα σε περίπτωση βύθισής του.

Προανάκριση διενεργείται από το ΣΤ’ Λιμενικό Τμήμα Γλυφάδας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL