Εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα –

  Εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο –  Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Συλλήψεις για παράνομη αλιεία στο Τρίκερι Πηλίου – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου ότι, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055 από τον οικείο λιμένα, σημειώθηκε εμπλοκή των δύο πρωραίων αγκυρών, με αποτέλεσμα την αδυναμία άπαρσής τους.
Το Ε/Γ-Ο/Γ, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, προέβη σε ελιγμούς απεμπλοκής, με αρνητικά αποτελέσματα.  Στη συνέχεια, πλαγιοδέτησε στο ανατολικό κρηπίδωμα του λιμένα, όπου, με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, επετεύχθη η απεμπλοκή των πρωραίων αγκυρών.
Ακολούθησε έλεγχος, παρουσία στελέχους του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, με ικανοποιητικά αποτελέσματα και το “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” απέπλευσε με 48 επιβάτες για συνέχιση του δρομολογίου του.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 50χρονου και ενός 51χρονου προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αγίας Κυριακής Τρικερίου με τη συνδρομή προσωπικού του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στη θαλάσσια περιοχή  “ΝΗΣΙ ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ” Πηλίου.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δύο  επιβαίνοντες σε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος, να φέρουν εντός πλαστικής συσκευασίας απαγορευμένη τοξική ουσία (γαλαζόπετρα). Επιπροσθέτως, εντός του σκάφους εντοπίστηκαν αλιευτικά εργαλεία και ποσότητα αλιευμάτων, τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας στο λιμένα της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 10χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL