Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Σύλληψη ημεδαπού στην Μύκονο – Κατάσχεση επικίνδυνων υλών στο Ηράκλειο

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι – Σύλληψη ημεδαπού στην Μύκονο – Κατάσχεση επικίνδυνων υλών στο Ηράκλειο


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, βραδινές ώρες σήμερα,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή του Ι/Φ σκάφους “CARPE DIEM” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν διαύλου Μεσολογγίου.
Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ ''ΑΝΤΩΝΙΑ'' Ν.Μ. 72, με τη συνδρομή του οποίου το “CARPE DIEM” αποκολλήθηκε και βοηθούμενο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Μεσολογγίου.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε τραυματισμός προσώπου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

*****

Ένας 31χρονος ημεδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου στον οικείο λιμένα, διότι κατελήφθη να μεταφέρει στέρεα απόβλητα και συγκεκριμένα παλαιά σίδερα με το Ι.Χ. φορτηγό όχημα  στερούμενος της σχετικής άδειας από την αρμόδια Αρχή. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων .


Πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου σε έλεγχο που διενήργησαν σε επικαθήμενο όχημα το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα, εντόπισαν να φέρει επικίνδυνες ύλες και συγκεκριμένα δέκα (10) σάκους των δέκα (10) κιλών έκαστος, μυκητοκτόνου που ανήκει στην κλάση 9, η μεταφορά του οποίου απαγορεύεται με κανονικά δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων και είκοσι (20) σάκους των είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος καυστικής σόδας 98% - υδροξειδίου του Νατρίου, χωρίς να συνοδεύονται από την προβλεπόμενη άδεια από την Λιμενική Αρχή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες επικίνδυνων υλών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL