Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα –

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα – Απεγκλωβισμός αλλοδαπού στη Σύμη – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ (ανοιχτού τύπου) ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου στο νέο λιμένα Κέρκυρας, λόγω της απότομης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων (σπηλιάδες) εντός του λιμένα, αντιμετώπισε δυσκολία κατάπλου και πλαγιοδέτησε με την αριστερή πλευρά με αποτέλεσμα την πρόκληση επιφανειακών εκδορών (στο χρώμα) στην πρωραία αριστερή μάσκα του πλοίου.

Το ανωτέρω πλοίο αφού αποκολλήθηκε από τον προβλήτα με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΔΙΑΣ'' Ν.Π. 4447, αποβίβασε με ασφάλεια εκατόν έναν (101) επιβάτες, είκοσι τέσσερα (24) Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα (01) λεωφορείο.

Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων δεν διαπιστώθηκε ζημιά – βλάβη, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε ατύχημα ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ''ΑΛΚΙΝΟΟΣ'' απέπλευσε την 21:20 χθες, για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του για λιμένα Ηγουμενίτσας.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τον απεγλωβισμό ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικού αλιευτικού σκάφους, από βραχώδη και δύσβατη περιοχή της νησίδας ''ΝΙΜΟΣ'' ν. Σύμης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

 

*****

 

Ένα δελφίνι του είδους ζωνοδέλφινο εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου στην παραλία “ΒΟΥΝΑΛΑΚΙΑ” Κορινθίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL