Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον προβλήτα στη Ζάκυνθο – Κατάσχεση δολωμάτων στη Χαλκίδα – Τροχαίο με τραυματισμό στη Χίο – Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) προσφύγων προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Παναγιάς Οινουσσών, μηχανοκίνητη πολυεστερική λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 12207, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών κατάπλου στο λιμένα Ζακύνθου, ακούμπησε με το πρυμναίο μέρος του στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την ελαφριά στρέβλωση της δεξιάς γωνίας του (ανεξάρτητου από την πρύμνη) πρυμναίου προφυλακτήρα, σε μήκος 50cm και πλάτος 20cm.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Κυλλήνης με εκατόν πενήντα τέσσερις (154) επιβάτες, πενήντα ένα (51) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τέσσερα (04) Φ/Γ και ένα (01) δίκυκλο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'', ο οποίος έπειτα από προσκόμιση βεβαιωτικού μετά από ζημιά του επετράπη και απέπλευσε την 05:30 σήμερα, για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

 

*****

 

Χίλια οχτακόσια (1.800) άτομα δολωμάτων του είδους ολοθούριο κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω ποσότητα δολωμάτων, υπολειπομένων διαστάσεων (δηλαδή μικρότερα των δεκαπέντε εκατοστών), εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη στην ακτή της περιοχής Λινοβροχίου, και συγκεκριμένα εντός πέντε (05) πλαστικών δοχείων.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της Λεωφόρου Αιγαίου στη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 62χρονος παρέσυρε 20χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω 20χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 52χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Μυρτιές Καλύμνου περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

  • 88χρονης από το λιμένα Σερίφου στο λιμένα Φοίνικα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Ν. 53 και

  • 89χρονο από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν. Ν. 64,

     

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL