Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα – Επικάθηση Φ/Γ πλοίου στην Πάρο – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στα Τροιζόνια Φωκίδας

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο – Επικάθηση Φ/Γ πλοίου στην Πάτρα – Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στα Τροιζόνια Φωκίδας

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Ειδικότερα, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παραπάνω σκάφος περισυνέλεξε τους ανωτέρω επιβαίνοντες καθώς και τον 27χρονο αλλοδαπό χειριστή της λέμβου και τους μετέφερε στο λιμένα Βαθέος ν.Σάμου.
Από την προανάκριση που διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου, συνελήφθη ο ανωτέρω 27χρονος χειριστής της λέμβου.

                      *****
    Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας,  ότι  69χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «CRUISE OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας κατά  την διάρκεια του δρομολογίου του πλοίου από Βενετία προς Πάτρα, απώλεσε τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια, στο Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών.

*****
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ Σ” Ν.Π. 11496 για περιστατικό επικάθησης του πλοίου  σε αμμώδη βυθό, εξωτερικά του λιμενοβραχίονα “ΒΙΝΤΖΙ” Παροικιάς ν. Πάρου, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου. Ανωτέρω Φ/Γ πλοίο,  με εννέα (09) άτομα πλήρωμα και έμφορτο με αδρανή υλικά, είχε προγραμματισμένο απόπλου για ν. Κύθνο.
    Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και επιθεωρητής του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων. Από τον Πλοίαρχο δόθηκε εντολή για εκφόρτωση μέρους του φορτίου από το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο ώστε να αποκολληθεί. 
    Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ Σ” Ν.Π. 11496 μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ πρόκειται να επιθεωρηθούν τα ύφαλα του πλοίου από επαγγελματία δύτη.

*****
  Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου από ιδιώτη, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ι/Φ “DZAN BERNARD” σημαίας Ιταλίας το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο κενό επιβατών, σε προβλήτα στην ημιτελή μαρίνα Τροιζονίων ν. Φωκίδας.
Άμεσα, κατόπιν ενημέρωσης Εισαγγελέα Υπηρεσίας Πλημμελειοδικών Δωρίδας Ν. Φωκίδας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με προσωπικό του οικείου Δήμου και ιδιωτών, πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων, η οποία συνεχίστηκε πρωινές ώρες σήμερα.  Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας αυτοψίας από ιδιώτη δύτη στα ύφαλα του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, διαπιστώθηκε η εισροή υδάτων από βαλβίδα την οποία και σφράγισε. Επιπροσθέτως, από προσωπικό του οικείου Δήμου, τοποθετήθηκε προληπτικά περιμετρικά του σκάφους πλωτό φράγμα καθώς και απορροφητικές πετσέτες προς αποφυγή τυχόν ρύπανσης.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός προσώπου, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL