Θάνατος αλλοδαπού Πλοίαρχου Φ/Γ πλοίου στη Νέαπολη Βοιών – Απεγκλωβισμός ημεδαπής από δύσβατη περιοχή στη Μύκονο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Θάνατος αλλοδαπού Πλοίαρχου Φ/Γ πλοίου στη Νέαπολη Βοιών  – Απεγκλωβισμός ημεδαπής από δύσβατη περιοχή στη Μύκονο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


     Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου “ORMI” σημαίας Παναμά, ότι ο 65χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του πλοίου απεβίωσε αιφνιδίως.
Ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένα Ραβέννα Ιταλίας, με δεκατέσσερα (14) άτομα μέλη πληρώματος, κατέπλευσε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων απ' όπου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους εν θέματι πλοίου , μέχρι αποκατάστασης της οργανικής του σύνθεσης.

*****

     Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 25-04-2017, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για την ανάγκη απεγκλωβισμού ημεδαπής από ερημική παραλιακή και άγνωστη για εκείνη, περιοχή της νήσου Μυκόνου.
Άμεσα διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του οικείου Αστυνομικού Τμήματος και από θαλάσσης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε την εν λόγω ημεδαπή, πρώτες πρωινές ώρες χθες,  σε βραχώδες ύψωμα στην περιοχή Διβούνια – Αγριλιά, βόρεια της ν. Μυκόνου.
Στη συνέχεια, λόγω του δύσβατου της περιοχής, στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του οικείου Α.Τ. προσέγγισαν πεζή την ανωτέρω και την απεγκλώβισαν καλά στην υγεία της, πρόκειται για 43χρονη ημεδαπή, την οποία μετέφεραν με ασφάλεια στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
Η εν λόγω 43χρονη, σύμφωνα με δήλωση της, χάθηκε ενώ περπατούσε για ώρα στην ανωτέρω περιοχή.

*****

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 48 και 29 ετών συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, εντός του επιβατικού σταθμού του  λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL