Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ελευσίνα

Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ελευσίνα

Ένας 52χρονος ημεδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, συναυτουργία, δόλο και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον ανωτέρω 52χρονο, στον Ασπρόπυργο Αττικής και συγκεκριμένα στη θέση “Δύο Πεύκα”, να εκφορτώνει έξι (06) παλέτες οι οποίες διαπιστώθηκε ότι περιείχαν επιμελώς κρυμμένα σε βιομηχανικά φίλτρα, τέσσερις χιλιάδες επτακόσιες οκτώ (4.708) κούτες τσιγάρων (941.600 τσιγάρα) οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάστημα – αποθήκη στην περιοχή του Κορυδαλλού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιομηχανικά φίλτρα και εξοπλισμός συσκευασίας (ετικέτες και γραμμοκώδικες) των ανωτέρω τσιγάρων, ένα (01) αεροβόλο όπλο και ένα (01) ξιφίδιο.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ενώ κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων εννιακοσίων δέκα ευρώ (2.910 €) και κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

 

 


Wildcard SSL