Συνέχεια ενημέρωσης για σύλληψη για παράνομη κατοχή καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη πρωινές ώρες σήμερα - Σύλληψη για παράνομη κατοχή καπνικών προϊόντων στη Μυτιλήνη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ στην Πρέβεζα – Διαμαρτυρία εργαζομένων στο λιμάνι της Σύρου

Συνέχεια ενημέρωσης:
Σε διενεργηθέντα νομότυπης κατ΄ οίκον έρευνας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας με την συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ9) στην οικία της 41χρονης ημεδαπής, η οποία συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Μυτιλήνης από  στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Μυτιλήνης Λιμενικής Αρχής. για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:   
1) Μία πολεμική σπάθα συνολικού μήκους εβδομήντα εκατοστών του μέτρου (0,70μ.) και μήκος λάμας εξήντα εκατοστών του μέτρου (0,60μ.),
2) μία (01) ναύλον συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (2,2 γρ.),
3) μία (01) ναύλον συσκευασία επιμερισμού καπνικών προϊόντων  περιέχουσα καπνό συνολικού μικτού βάρους δεκαοχτώ γραμμαρίων και οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (18,8 γρ.) άνευ ειδικής σήμανσης,
4) ένα (01) πιστόλι τύπου ρέπλικας και 
5) ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
*****
Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Μυτιλήνης, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 41χρονος, για παράνομη κατοχή καπνικών προϊόντων. 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προσήλθε και παρέλαβε από μεταφορική εταιρία, ένα (01) χαρτοκιβώτιο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα καπνού χωρίς να φέρει την προβλεπόμενη ταινία ασφαλείας.
Το ανωτέρω δέμα το οποίο και κατασχέθηκε,  συνολικού βάρους 2,033  κιλών,  είχε μεταφερθεί με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο από τον Πειραιά και είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Πρέβεζας για ασθένεια 31χρονης αλλοδαπής, μέλους του πληρώματος του Κ/Ζ πλοίου «COSTA DELIZIOSA» σημαίας Ιταλίας, ειδικότητας Σερβιτόρας.
Άμεσα περιπολικό σκάφος απέπλευσε από το λιμάνι της Λευκάδας και προσέγγισε το ανωτέρω πλοίο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας, και παρέλαβε την ασθενή μεταφέροντας την αρχικά στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Πρέβεζας όπου και νοσηλεύεται.
*****
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περίπου εκατό (100) εργαζόμενοι ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδος, εισήλθαν εντός περίφρακτου χώρου του επιβατηγού λιμένα Σύρου, εκδηλώνοντας διαμαρτυρία με αντικείμενο εργασιακά θέματα με αποτέλεσμα την αδυναμία άμεσης πρόσδεσης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, το οποίο ανέμενε να προσδέσει στο λιμένα Σύρου προερχόμενο από Πειραιά με προορισμό Τήνο – Μύκονο και επιστροφή.
Κατόπιν διαβουλεύσεων στελεχών της οικείας Λιμενικής με τους επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων, το πλήθος αποσύρθηκε των εγκαταστάσεων του λιμένα  και το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου όπου μετά την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών και την φορτοεκφόρτωση των οχημάτων απέπλευσε με καθυστέρηση 45 λεπτών.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΤΑ – ΚΑΡΕΤΤΑ εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Περάματος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΤΑ – ΚΑΡΕΤΤΑ εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρο Λάγους στη θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΦΑΝΑΡΙΟΥ» Ν.Ροδόπης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Κατηγορία:


Wildcard SSL