Θαλάσσια ρύπανση στη Νέα Μηχανιώνα –

Θαλάσσια ρύπανση στη Νέα Μηχανιώνα – Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στα Χανιά – Τροχαίο με τραυματισμό στο Ηράκλειο – Ασθένεια μέλους πληρώματος Κ/Ζ πλοίου στην Πάτμο – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή πλησίον και εκτός του λιμένα, αποτελούμενης από λεπτό ιριδίζον φιλμ και έκτασης 200m μήκους και 60m πλάτους, διάσπαρτης μορφής.

Η ανωτέρω ρύπανση καταπολεμήθηκε άμεσα με μηχανικές αναδεύσεις αλιευτικών σκαφών που έσπευσαν στο σημείο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ ενέργειες θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό θανάτου ενός 76χρονου αλλοδαπού επιβάτη στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Χ. 646, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ημερησίου δρομολογίου από το λιμενίσκο Πλατανιά προς τη νησίδα Θεοδώρου.

Ο ανωτέρω 76χρονος αλλοδαπός με τον κατάπλου του σκάφους στο λιμένα Πλατανιά, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της λεωφόρου Λ. Νέαρχου στο Ηράκλειο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 34χρονη παρέσυρε 25χρονη πεζή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω 25χρονη τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ ''CELESTIAL OLYMPIA'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του λιμένα Σκάλας ν. Πάτμου, ότι 51χρονος μέλος πληρώματος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα ο ανωτέρω αφού επιβιβάστηκε σε λάντζα του ως άνω πλοίου, μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή του στο Νοσοκομείο ν. Σύρου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 73χρονου και 88χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν. Π. 11234,

  • 53χρονου από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 84χρονης από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ΄΄ Ν.Σ. 158.

     

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL