Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών βόρεια του Ρεθύμνου

Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών βόρεια του Ρεθύμνου

Πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων για αλλοδαπό, ο οποίος με τηλεφώνημά του δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση μαζί με περίπου πενήντα (50) άτομα.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και οι τοπικές Λιμενικές Αρχές ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού κλήσης υπέδειξαν την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Θήρας και βορείων ακτών Κρήτης.

Προς εντοπισμό του κινδυνεύοντος σκάφους έσπευσαν πέντε πλωτά περιπολικά Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο SuperPumaκαι C–130 της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέοντα σκάφη.

Το παραπλέον Φ/Γ «ABOU KARIM» σημαίας Λιβάνου, εντόπισε, μεσημβρινές ώρες χθες, το σκάφος 50 ν.μ. βόρεια του Ρεθύμνου και παρέλαβε ασφαλώς 52 άτομα, τα οποία και μετέφερε,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιήθηκε καταμέτρηση των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και των οποίων ο συνολικός αριθμός ανήρχετο σε 52άτομα (41άνδρες, 07 γυναίκες και 04 παιδιά).

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL