Πρόσκρουση Ε/Γ–Τ/Ρ στην Πάτμο

Πρόσκρουση Ε/Γ–Τ/Ρ στην Πάτμο – Μεταφορά ασθενούς

Σε ύφαλο προσέκρουσε, απογευματινές ώρες σήμερα, νότια της νησίδας «ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ» και σε απόσταση 2 ν.μ. από το λιμάνι Σκάλας Πάτμου, το Ε/Γ–Τ/Ρ πλοίο «ΤΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟ» Ν.Π. 2971, με επιβαίνοντες 38 άτομα (26 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος).

Εν συνεχεία το ανωτέρω πλοίο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάτμο για Κουσάντασι Τουρκίας, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από την πρόσκρουση, προκλήθηκαν δύο (02) ρήγματα 20 εκατοστών έκαστο και εκδορές στην αριστερή πλευρά της γάστρας ενώ παρατηρήθηκε εισροή υδάτων στην αριστερή δεξαμενή καυσίμων, με αποτέλεσμα το Ε/Γ–Τ/Ρ να πάρει ελαφρά κλίση.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε, σήμερα, με το Ε/Γ–Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459 από το λιμάνι Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι Σάμης Κεφαλονιάς, 42χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL