Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κυλλήνη - Αλιευτικός έλεγχος στην Αλεξανδρούπολη –

Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κυλλήνη - Αλιευτικός έλεγχος στην Αλεξανδρούπολη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Τήνο
 
Στη σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να εκτελεί μεταφορά επιβατών από το λιμένα Ζακύνθου προς το λιμένα Κυλλήνης με σκάφος που δεν πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις για την εν λόγω μεταφορά. Ειδικότερα, ενώ από τα έγγραφα του σκάφους προέκυπτε ότι εκτελεί περιηγητικό πλου με λιμένα αφετηρίας τη Ζάκυνθο και ενδιάμεσο λιμένα την Κυλλήνη, αποβίβασε επιβάτες στο λιμένα Κυλλήνης, οι οποίοι αναχώρησαν οδικώς, και επιβίβασε άτομα διαφορετικά από τα αναγραφόμενα στην κατάσταση επιβατών που έφερε. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Σε διενεργηθέντα έλεγχο, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΕΤΡΩΤΑ” Ροδόπης, διαπιστώθηκε ότι ερασιτέχνης αλιέας είχε αλιεύσει επτά κιλά και τετρακόσια εξήντα πέντε γραμμάρια (7.465,00γρ.) του είδους octopus vulgaris (χταπόδι) με χρήση αυτοσχέδιου αλιευτικού εργαλείου (γάντζος) κατά το μήνα Μάιο.   
Από την οικεία Λιμενική Αρχή βεβαιώθηκαν τρεις (03) αλιευτικές παραβάσεις και κατασχέθηκε το ανωτέρω εργαλείο, ενώ τα αλιεύματα διατέθηκαν σε ευαγές ίδρυμα. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
 
Στην σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήνου. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε σκάφος το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον Όρμο “ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ” ν. Τήνου, διεπιστώθη ότι οι ανωτέρω
στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL