Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Αποκόλληση πλαγιοδετημένων πλοίων στο Πέραμα

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 56χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι μετέφερε κρυμμένους εντός του φορτίου του οχήματος δύο (02) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η συνοδηγός του με τα τρία ανήλικα παιδιά της, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τέλος, συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες στο ίδιο λιμάνι, 38χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι μετέφερε δύο (02) αλλοδαπούς κρυμμένους στην καμπίνα του φορτηγού οχήματος, ενώ έξι (06) αλλοδαπούς μετέφερε κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα αξόνια του επικαθήμενου, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι παραπάνω αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νέου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας /Τμήματος Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 32χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε ως συνεπιβάτες τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ΙΧΕ όχημα, χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

================

Η Λιμενική Αρχή Περάματος ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή αποκολλήθηκε ντάνα έξι (06) πλαγιοδετημένων πλοίων, εκ των οποίων τρία (03) τελούν υπό κατάσχεση, από το λιμανάκι αλιέων του Περάματος.

Τα ανωτέρω πλοία παρασύρθηκαν προς τις δεξαμενές Περάματος.

Άμεσα κατέπλευσαν στην περιοχή τα Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ XV» Ν.Π.7068, «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΙΙ» Ν.Π.2610 και «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΙΙΙ» Ν.Π.2144 με τη βοήθεια των οποίων τα πλοία προσδέθηκαν με ασφάλεια, βραδινές ώρες χθες, στην Α΄ προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος.

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Ζ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.     

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL