Επαφή Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά

Επαφή Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά – Κατάσχεση αλιεύματος από Φ/Γ όχημα στη Νάξο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι κατά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν. Αγίου Νικολάου 05 από το λιμάνι του Πειραιά, για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Μήλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Θήρα – Ανάφη), με εκατόν είκοσι επτά (127) επιβάτες, ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS» σημαίας Κύπρου, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 22:00 για Χίο – Μυτιλήνη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, ενώ αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι εκτεταμένες ζημιές του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROPEANEXPRESS».

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» μετά από τη διενέργεια εκτάκτου ελέγχου που πραγματοποίησε επιθεωρητής του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε με καθυστέρηση έξι περίπου ωρών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται απότο Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.      

=====================

Απογευματινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σαράντα οκτώ (48) φελιζόλ, τα οποία περιείχαν συνολικά διακόσια ογδόντα οκτώ (288) κιλά γοπάκι υπολειπομένων διαστάσεων και συγκεκριμένα 5-7 εκατοστά, αντί του προβλεπομένου 10 εκατοστών.

Σύμφωνα με το αριθμ.1921/10-10-11 δελτίο αποστολής, η προαναφερόμενη ποσότητα είχε αλιευθεί από το Α/Κ «ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Ν. Νάξου 08, ο ιδιοκτήτης του οποίου αναζητείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας από στελέχη του  Αστυνομικού Σταθμού Κουφονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νάξου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL