Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Κράτηση Θ/Γ πλοίου στη Ρόδο – Τραυματισμός επιβάτιδος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα ενός (61) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΡΑΤΗΓΟΥ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο Θ/Γ ''DENIZ FELIX BALINA'' σημαίας Τουρκίας, κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης χθες και σήμερα, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές PARIS MOU της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (Δ.Σ. SOLAS, MLC 2006 και ΓΡΑΜΜΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, απογευματινές ώρες σήμερα, από Αξιωματικό του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ'' Ν.Π. 10280, για περιστατικό τραυματισμού μίας 71χρονης επιβάτιδος, κατά τη διαδικασία φόρτωσης του εν λόγω πλοίου στο λιμένα Πόρου ν. Κεφαλληνίας με προορισμό το λιμένα Κυλλήνης.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω βρισκόταν στην κυλιόμενη κλίμακα όταν απώλεσε την ισορροπία της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κάτω άκρο του δεξί ποδιού της. Με τον κατάπλου του ως άνω πλοίου στο λιμένα Κυλλήνης, η 71χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL