Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα –

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα – Εντοπισμός σορού αλλοδαπού στους Φούρνους Σάμου – Παροχή συνδρομής σε τραυματία στη Ραφήνα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Καρλόβασι Σάμου – Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για τον εντοπισμό δύο (02) ύποπτων δεμάτων στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Στέφανου Σινιών ν. Κέρκυρας. Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε τα ανωτέρω δέματα, τα οποία περιείχαν πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους έξι κιλών (6,000 Kg) και βάρους πέντε κιλών και εξακοσίων γραμμαρίων (5,600 Kg) αντίστοιχα, εμποτισμένα με θαλάσσιο ύδωρ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr

 

*****

 

Η σορός ενός 57χρονου αλλοδαπού εντοπίστηκε, πρωινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα ν. Φούρνων.

Ο ανωτέρω ήταν ένας από τους πέντε (05) συνολικά επιβάτες του Ι/Φ ''THAT΄ S LIFE'' σημαίας Αυστρίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον εν λόγω λιμένα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Φούρνων του Λιμεναρχείου Σάμου, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό πτώσης 55χρονου από ύψος σε βραχώδες σημείο στην περιοχή ''ΜΑΡΙΚΕΣ''.

Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή ''ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ'' όπου εντόπισαν τον ανωτέρω, σύμφωνα με δήλωση του οποίου κατά την προσπάθειά του να κατέβει προς τη θάλασσα, γλίστρησε στα βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί του πόδι.

Στο σημείο κατέπλευσε εκπαιδευτικό ταχύπλοο σκάφος στο οποίο, με τη συνδρομή κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβιβάστηκε ο 55χρονος συνοδεία στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο λιμένα Ραφήνας από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΚΑΤ'' Γενικό Νοσοκομείο Αττικής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''ELMA'' σημαίας Τουρκίας, λόγω εμπλοκής αντικειμένου στην προπέλα, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Μαραθόκαμπου ν. Σάμου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο κατέπλευσε το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Κ. 82, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ως άνω ιστιοφόρο στο λιμένα του όρμου Μαραθόκαμπου, όπου κατέπλευσαν με ασφάλεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του σκάφους, ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄, 10χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL