Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Θάνατος λουόμενου στην Ραφήνα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Σαλαμίνα

Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο  – Θάνατος λουόμενου στην Ραφήνα –  Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Σαλαμίνα

     Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ένα (31) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', ενώ συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά  ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.
Από την προανάκριση που διενεργεί το Λιμεναρχείο Σάμου προέκυψε ότι, ο ανωτέρω 24χρονος ήταν ο χειριστής της λέμβου και συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

 *****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΣΧΙΝΙΑΣ” Ραφήνας,  75χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 *****
     Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 55 και 40 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι Ιταλίας, διότι η ανωτέρω 40χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του ανωτέρω 55χρονου ο οποίος την συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

*****

     Δύο (02) θαλάσσιες χελώνες του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκαν νεκρές μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, στις θαλάσσιες περιοχές “Νεροτσουλήθρες” και  “Ξένο”  ν.Σαλαμίνας αντίστοιχα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική τους ταφή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL