Συνέχεια Ενημέρωσης για ακυβερνησία σκάφους και διάσωση προσφύγων στα Χανιά την 29/06/2017– Πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα στη Σκάλα Αταλάντης – Θάνατος λουόμενου στην Αργολίδα – Διακομιδές ασθενών – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ όχημα στα Χανιά

 Συνέχεια Ενημέρωσης για ακυβερνησία σκάφους και διάσωση προσφύγων στα Χανιά την 29/06/2017– Πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα στη Σκάλα Αταλάντης – Θάνατος λουόμενου στην Αργολίδα –  Διακομιδές ασθενών – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Φ/Γ όχημα στα Χανιά
 
 
Συνέχεια Ενημέρωσης:
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση αναφορικά με το περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, ξύλινου ιστιοπλοϊκού σκάφους  με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή είκοσι οκτώ ναυτικά μίλια (28 ν.μ.) βόρεια από το ακρωτήρι Χανίων την 29-06-2017, καταμετρήθηκαν εκατόν τριάντα (130) αλλοδαποί ως επιβαίνοντες στο ανωτέρω σκάφος, ενώ συνελήφθησαν τρεις (03) αλλοδαποί ηλικίας 42, 28 και 53 ετών για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, έκθεση και εγκληματική οργάνωση. Επίσης, κατασχέθηκαν, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, ένας (01) μικρός φορητός υπολογιστής, τρία (03) κινητά τηλέφωνα, μία μονάδα σκληρού δίσκου  και ένα USB.  
 
*****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή “ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ”.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω Ι.Χ όχημα βρίσκεται εντός της θάλασσας και σε απόσταση επτά (07) μέτρων από την ακτή, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντές του εξήλθαν του οχήματος καλά στην υγεία τους. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Ι.Χ. όχημα ανελκύστηκε ασφαλώς από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα.
Στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ διαπιστώθηκε ότι, ο 29χρονος οδηγός του οχήματος οδηγούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία για παράβαση του άρθρου 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω Ι.Χ. όχημα δεν ήταν εφοδιασμένο με  το προβλεπόμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν τρεις (03) διοικητικές παραβάσεις σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. κατά του ανωτέρω οδηγού, καθώς και ακινητοποίηση του εν λόγω οχήματος με αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας. 
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΡΑΘΩΝΑ” Αργολίδας,  66χρονος. 
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
14χρονου, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου
33χρονου από το λιμένα Σχοινούσας στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' ΝΝ 53
 
*****
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από ιδιώτη για εκδήλωση πυρκαγιάς σε σταθμευμένο φορτηγό όχημα, κενό επιβατών στην περιοχή “ΣΚΑΛΑ” εντός της χερσαίας ζώνης του οικείου λιμένα.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία με τη συνδρομή περιοίκων κατέσβησαν τη φωτιά στο όχημα.
Από το περιστατικό προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο εν λόγω φορτηγό όχημα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL