Εισροή υδάτων και ημιβύθιση Ι/Φ στα Σύβοτα –

Εισροή υδάτων και ημιβύθιση  Ι/Φ στα Σύβοτα – Προσάραξη σκάφους αναψυχής στην Κορώνη – Μεταφορά ασθενούς

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων, ενημερώθηκε για περιστατικό εισροής υδάτων στο σκάφος αναψυχής «ATHINA» σημαίας Αλβανίας, με τρεις επιβαίνοντες.

Το «ATHINA», προερχόμενο από λιμένα Ελευσίνας με προορισμό την Αλβανία, είχε εισέλθει και πλαγιοδετήσει στην εξωτερική πλευρά του νέου λιμένα της περιοχής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, η οποία ξεκίνησε απάντληση, χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της αυξημένης εισροής υδάτων και έτσι το σκάφος πήρε κλίση και ημιβυθίστηκε, ενώ η καρίνα του ακούμπησε στον πυθμένα της θάλασσας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και από τον Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε. ποντίστηκε πλωτό φράγμα γύρω από το σκάφος προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Συβότων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους  του «ATHINA».

 ==================

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορώνης, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης, ιστιοφόρου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΜΑΚΙ» Δήμου Κορώνης.

Άμεσα προσωπικό της Λιμενικής Αρχής έσπευσε στην περιοχή από ξηράς, διαπιστώνοντας ότι το ιστιοφόρο «ILIOS» σημαίας Γερμανίας, είχε προσαράξει στην ανωτέρω βραχώδη περιοχή πρωινές ώρες σήμερα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ενώ ο 48χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνων είχε βγει στη στεριά, καλά στην υγεία του.

Από το περιστατικό δημιουργήθηκε ρήγμα περίπου 40-60 εκατοστών στα ύφαλα του σκάφους και υπήρξε εισροή υδάτων, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Από την Λιμενική Αρχή Κορώνης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους  του   «ILIOS».

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε πρώτες μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της  Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 35χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL