Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπού και ημεδαπών στη Ρόδο

 Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπού και ημεδαπών στη Ρόδο  
 
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων ενεργειών, συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του ν. 3386/05 (είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια).
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω, ο οποίος είχε επιβιβαστεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα του εσωτερικού, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός του σακιδίου του: έξι (06) ελληνικά δελτία αστυνομικής ταυτότητας,  δύο (02) ισπανικές ταυτότητες, μία (01) ρουμανική ταυτότητα, μία (01) ταυτότητα και μία (01) άδεια οδήγησης Τσεχίας, όλες αμφιβόλου γνησιότητας, καθώς και έξι (06) κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εισιτηρίων με προορισμό το εξωτερικό, οι οποίες έφεραν τα στοιχεία των ατόμων που αναγράφονταν στα παραπάνω έγγραφα.  
Επιπροσθέτως, μετά από έλεγχο των ανωτέρω εγγράφων, διαπιστώθηκε ότι η άδεια οδήγησης Τσεχίας και η μία (01) ισπανική ταυτότητα είναι δηλωθείσες ως κλαπείσες – απωλεσθείσες.  
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω έγγραφα.
 
 *****
Δύο (02) ημεδαποί ηλικίας 35 και 34 ετών, καθώς και ένας 25χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, για παράβαση του Ν.4251/14 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις). 
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν στην κατοχή του 25χρονου αλλοδαπού έξι (06) αμφιβόλου γνησιότητας δελτία ταυτότητας και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος και για παράβαση του ν. 4251/14. Στην συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ερευνών εντοπίστηκαν οι ανωτέρω δύο (02) ημεδαποί σε ξενοδοχείο ν. Ρόδου, οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι επρόκειτο να διευκολύνουν την έξοδο από την χώρα δύο (02) αλλοδαπών και συνελήφθησαν για απόπειρα και για παράβαση του ν.  4251/14.  
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δελτία ταυτότητας και τα χρηματικά ποσά των χιλίων πενήντα ευρώ (1.050,00 €), των πεντακοσίων δολαρίων (500 $) καθώς και τριακοσίων εξήντα (360) κορωνών Σουηδίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω.
Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL