Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο – Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο – Σύλληψη για κακοποίηση ζώου στην Ραφήνα

   Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο –  Ελαφρύς τραυματισμός ανήλικης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο – Σύλληψη για κακοποίηση ζώου στην Ραφήνα

     Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'' με την συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, τα ανωτέρω σκάφη εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Ρω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.
*****
    Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό έναν 33χρονο συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 39χρονο.
    Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 33χρονου, ο οποίος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

           *****    
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από μέλος του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684 ότι, κατά τη διάρκεια πλου από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο, μία ανήλικη επιβάτης τραυματίστηκε ελαφριά στα αριστερά πλευρά της, από σκύλο τον οποίο συνόδευε ένας 32χρονος.
    Στην ανήλικη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη του πληρώματος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ενώ οι γονείς της, λόγω του ελαφρού τραυματισμού της, δεν επιθυμούσαν την περαιτέρω μεταφορά της στο νοσοκομείο.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο ανωτέρω 32χρονος για απλή σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.
   
*****
     Ένας 39χρονος συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, για κακοποίηση σκύλου στη χερσαία ζώνη λιμένα Ραφήνας.
    Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL