Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κάρπαθο - Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Ι/Φ σκάφους στους Παξούς – Εγκατάλειψη Ι/Φ σκάφους στην Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κύμη

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κάρπαθο - Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Ι/Φ σκάφους στους Παξούς – Εγκατάλειψη Ι/Φ σκάφους στην Ζάκυνθο - Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κύμη
 
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' Νηολογίου Χαλκίδας 459 στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά της Καρπάθου, με σαράντα οκτώ (48) επιβάτες και τρία (03) άτομα πλήρωμα.
   Στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ'' Ν.Ρ.227 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής,ενώ από ξηράς περιπολικό όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  όπου εντόπισαν το ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ''.
   Οι σαράντα οκτώ επιβάτες του ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' μετεπιβιβάστηκαν στο  ''ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ',το οποίο τους μετέφερε καθώς και ρυμούλκησε το ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' στο λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΜΟΡΕΣ ΙΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. και 235 Ν.Δ 187/1973.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Παξών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ ''ΑΒΑ'' σημαίας Αγγλίας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά των Παξών, με δύο επιβαίνοντες.
   Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  όπου εντόπισε το ''ΑΒΑ'' στην περιοχή πλησίον της νησίδας ''ΚΑΛΤΣΟΝΗΣΙ'' ενώ στην περιοχή έσπευσε και το Τ/Χ ''COURTNEY''. Στη συνέχεια το Ι/Φ ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Τ/Χ και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους  στο λιμενίσκο ''ΜΟΓΓΟΝΗΣΙ'', όπου αποβιβάστηκαν οι επιβαίνοντες στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.
   Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΒΑ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης αυτής, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό εγκατάλειψης Ι/Φ σκάφους με ονομασία ''ILVA OGORDNICU'' αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τον μοναδικό επιβαίνοντά του λόγω εισροής υδάτων.
   Ο αλλοδαπός επιβαίνοντας του Ι/Φ περισυνελέγη από το Δ/Ξ ''VEGA VOYAGER'' σημαίας Μπαχαμών, όπου παρελήφθη από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,μεταφέρθηκε στον κόλπο του λιμένα Λαγανών Ζακύνθου και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.
   Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
        *****
    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-17χρονης, από το λιμένα Οινουσσών στο λιμένα Χίου, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ,
-8χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, επίσης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
          *****
 
Μία νεκρή θαλάσσια χελώνα του είδους ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ εντοπίστηκε απογευματινές ώρες σήμερα από στελέχη του Λιμεναρχείου Κύμης μετά από ενημέρωσή τους, στην παραλία Μουρτερής Ευβοίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL