Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Βουλιαγμένη – Δυσλειτουργία αριστερού καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Συλλήψεις στην Τήνο – Θάνατος λουομένων στα Ίσθμια και στο Ναύπλιο

Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Βουλιαγμένη –  Δυσλειτουργία αριστερού καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Συλλήψεις στην Τήνο – Θάνατος λουομένων στα Ίσθμια και στο Ναύπλιο

    Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για περιστατικό προσάραξης Ε/Π-Τ/Ρ  “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν.Π. 8446 με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην παραλία “Μεγάλου Καβουρίου” Ν.Αττικής.
    Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι επιβαίνοντες του ανωτέρω σκάφους είχαν αποβιβαστεί ασφαλώς και ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
    Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των σκαφών “ΣΗ ΣΟΣ Ι” Τ.Λ. 325 και “ΣΗ ΣΟΣ V” Τ.Λ. 462, το “ΑΝΤΩΝΙΟΣ” αποκολλήθηκε και κατόπιν διαπίστωσης ότι δεν παρουσίαζε εισροή υδάτων, συνοδεύτηκε στη μαρίνα Καλαμακίου όπου κατέπλευσε ασφαλώς.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα το σκάφος νηογνόμωνα. 

            *****
    Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR PATMOS” Ν.Π. 12119 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αστυπάλαια – Αιγιάλη – Δονούσα – Νάξο – Πάρο, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον οικείο λιμένα παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον αριστερό καταπέλτη του πλοίου.
     Από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου κατατέθηκε Υπεύθυνη Δήλωση στην οικεία Λιμενική Αρχή, ότι η εν λόγω δυσλειτουργία δεν επηρεάζει την ασφάλεια του πλοίου και ότι θα επισκευαστεί κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά.
     Η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων πραγματοποιήθηκε από του λοιπούς καταπέλτες του ανωτέρω πλοίου το οποίο στη συνέχεια απέπλευσε με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, με 1959 επιβάτες, 267 Ι.Χ.Ε., 12 Φ/Γ και 54 Δ/Κ οχήματα.

*****

    Ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.

*****
Δύο (02) ημεδαποί οδηγοί Ε.Ι.Χ. οχημάτων, ηλικίας 21 και 26 ετών συνελήφθησαν διαδοχικά μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Τήνου στον εξωτερικό λιμένα Τήνου, διότι διαπιστώθηκε ότι στερούνταν  άδεια ικανότητας οδήγησης.
Προανακρίσεις διενεργούνται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή “Καλαμακίου” Κορίνθου, 68χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ισθμίας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από τη θαλάσσια περιοχή “Νέα Κιος” Αργολίδας, 72χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL