Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Μεγίστη – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Παροχή συνδρομής σε λουόμενο επί της βραχονησίδας “Μακρονήσι” Πάρου – Ανεύρεση πυρομαχικών στο Ρίο – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017”.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Ρω.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μεγίστης.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό ασθένειας 75χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ πλοίου “THOMSON SPIRIT” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Κέρκυρας και προσέγγισε το στενό Κέρκυρας -Παξών, προκειμένου να αποβιβάσει τον ανωτέρω.
Ο 75χρονος παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμένα Λευκίμμης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” Ν.Π. 10739 ότι, επί της βραχονησίδας ”Μακρονήσι” ν. Πάρου, βρίσκεται 45χρονος αλλοδαπός λουόμενος, ο οποίος αιτεί συνδρομή.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “ΑΠΑΤΣΙ” Τ.Π. 19 και το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΝΩΛΗΣ” Ν. Σύρου 1148, το οποίο παρέλαβε τον 45χρονο και τον μετέφερε στο λιμένα Πίσω Λιβάδι Πάρου, καλά στην υγεία του. 
 
*****
Εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες της 20-08-17, από ιδιώτη, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Δρεπάνου, σε απόσταση περίπου δέκα (10) μέτρων από την ακτή και σε βάθος δύο (02) μέτρων, τέσσερα (04) φυσίγγια τυφεκίου πυροβόλου όπλου, αγνώστου διαμετρήματος.
Τα ανωτέρω πυρομαχικά παρεδόθησαν την 21-08-17 στο Α' Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, όπου και φυλάσσονται.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με το  Τ/Χ σκάφος «ΜΑΡΙΑΝΗ» Τ.Σ. 119 Α' από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, 70χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL