Συλλήψεις για εμπορία ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων στην Αλεξανδρούπολη

 Συλλήψεις για εμπορία ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων στην Αλεξανδρούπολη – Θαλάσσια ρύπανση στη Θεσσαλονίκη – Μεταφορά ασθενούς

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμενίσκο μικρών σκαφών του λιμένα Αλεξανδρούπολης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής συνελήφθησαν ένας 32χρονος αλλοδαπός και ένας 29χρονος, διότι είχαν αλιεύσει με το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» Σ.Α.83 δεκατέσσερα (14) κιλά μουρμούρες υπολειπομένων διαστάσεων (07-19 εκ. αντί του προβλεπομένου 20 εκ.) και ένα (01) κιλό τσιπούρες υπολειπομένων διαστάσεων (05-19 εκ. αντί του προβλεπομένου 20 εκ.).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, που διενεργεί την προανάκριση, τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Οι συλληφθέντες μετά από εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθεροι.

====================

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι το διερχόμενο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος «ΚΛΕΙΩ» Ν.Θ.754 εντόπισε ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή γύρω από την τεχνητή νησίδα των Ελληνικών Πετρελαίων στα ΒΒΔ της περιοχής αγκυροβολίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απορρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία κατέπλευσαν στην περιοχή διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για ρύπανση ιριδίζουσας μορφής, αυτοδιαλυόμενη, πιθανόν από πετρέλαιο κίνησης, έκτασης περίπου 1,5 ν.μ. σε διασπορά, με κατεύθυνση ανατολικά.

Έγινε λήψη δείγματος της θαλάσσιας περιοχής προκειμένου να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Ζακύνθου στο λιμάνι της Κυλλήνης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 38χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL