Προσάραξη Ι/Φ στη Θήρα

Προσάραξη Ι/Φ στη Θήρα – Κατάσχεση αλιεύματος από Ε/Π-Α/Κ στη Ν. Μηχανιώνα – Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ- Τ/Ρ στην Ηγουμενίτσα – Μεταφορά ασθενούς

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του ιστιοφόρου σκάφους «QUERIDA» σημαίας ΗΠΑ, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια  περιοχή «ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» νήσου Θηρασιάς.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν, το «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Θ. 75, το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ «ΑΓ. ΕΥΦΡΑΙΜ» Ν.Θ. 26, το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ» Ν.Θ. 47, καθώς και το Α/Κ «ΠΕΙΡΑΤΗΣ» Σ.Θ. 172, ενώ με τη συνδρομή του «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» και «ΘΗΡΑΣΙΑ ΙΙ», το ιστιοφόρο σκάφος αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο «ΚΟΡΦΟΣ» νήσου Θηρασιάς.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «QUERIDA»    μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

====================

Βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή αλιευτικού καταφυγίου Ν. Μηχανιώνας, κατελήφθη από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, το Ε/Π-Α/Κ (Μηχανότρατα) «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΤΟΥΣΗΣ» Ν. Βόλου 745, με κυβερνήτη έναν 53χρονο, να φέρει αλίευμα υπολειπομένων διαστάσεων και συγκεκριμένα να έχει αλιεύσει 30 κιλά μπακαλιάρου μήκους περίπου 15-18 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπομένου μεγέθους των 20 εκατοστών.

Από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής κατασχέθηκε το αλίευμα και πρόκειται να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων.

====================

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε βραδινές ώρες χθες από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στο Ε/Γ- Τ/Ρ « ΛΑΚΚΑ ΠΑΞΩΝ» Ν. Λευκάδας 228,  διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό δεκαεπτά επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει οκτώ επιβάτες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέρθηκε απογευματινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ» Ν.Π. 11173 , νεογνό 5 ωρών, το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL