Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο –

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Σάμο – Εντοπισμός ναρκωτικών ουσιών στη Ρόδο – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ρίο Εντοπισμός πιθανού πυρομαχικού υλικού στη Ραφήνα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Κατόπιν νομότυπου ελέγχου, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντοπίστηκε στις ασυνόδευτες αποσκευές Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιμελώς κρυμμένη εντός χάρτινου κιβωτίου και τυλιγμένη σε νάιλον συσκευασία, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους πενήντα γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου (50,2 gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΡΑΛΟΣ'' Ν.Π. 12283, το οποίο βρισκόταν στον ανατολικό προβλήτα Ρίου προς εκτέλεση δρομολογίου για Αντίρριο, για περιστατικό τραυματισμού 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά την είσοδό της μεταξύ του καταπέλτη και του καταστρώματος στο γκαράζ του πλοίου και πριν ανέβει στη σκάλα, σκόνταψε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Άμεσα η ως άνω τραυματισθείσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

 

*****

 

Τέσσερις (04) φιάλες μήκους περίπου 60cm, πλάτους περίπου 20cm και βάρους περίπου 30kg, σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της θαλάσσιας περιοχής της παραλίας Μαραθώνα, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν εκρηκτικές ουσίες.

Οι ανωτέρω φιάλες μεταφέρθηκαν στην παραλία και με μέριμνα προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έσπευσε στο σημείο αποκλείστηκε η εν λόγω περιοχή για λόγους ασφάλειας, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού για τις δικές της ενέργειες.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL