Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ανάφης, Αστυπάλαιας και Κρήτης και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε Ι/Φ σκάφος πραγματοποιήθηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ανάφης, Αστυπάλαιας και Ανάφης, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες της 06/09/17 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε. Κ. Σ. Ε. Δ., ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή ναυαγοσωστικού και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους δύναμης FRONTEX καθώς και τριών (03) παραπλέοντων και ενός (01) αλιευτικού σκάφους.

Πρωινές ώρες χθες, παραπλέον και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν το Ι/Φ ''TOLTAY'' σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νότια ν. Θήρας, με εβδομήντα τέσσερις (74) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, απογευματινές ώρες χθες.

Ανάμεσα στους ανωτέρω αλλοδαπούς, εκ των οποίων τριάντα ένας (31) άνδρες, δεκατρείς (13) γυναίκες και είκοσι οχτώ (28) παιδιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση του Ι/Φ σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.  

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL