Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα –

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε ασθενή Κυβερνήτη Ι/Φ σκάφους στα Μεστά Χίου – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος στη Μήλο – Διακομιδές ασθενών

 

Στη σύλληψη δεκαπέντε (15) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι δώδεκα (12) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι τρεις (03) ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη έξι (06) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ο 65χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του Ι/Φ ''ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ'' ΝΠ 8286, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Μεστών Χίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Τ/Χ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Τ.Μ. 10 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή των οποίων το ''ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Μεστών, και ο ανωτέρω Κυβερνήτης διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, από όπου και εξήλθε.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Αδάμαντα Μήλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν. Ηρακλείου 31, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου (Ηράκλειο - Πειραιάς), προκειμένου να αποβιβάσει 70χρονη ασθενή επιβάτιδα.

Η ανωτέρω 70χρονη, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Αδάμαντα, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ το ''ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου του δρομολογίου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 48χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Κουκουναριές ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158,

  • 40χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Σύρου στο λιμένα Μυκόνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

  • 52χρονης αλλοδαπής και 58χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Ν. 53,

  • 54χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Σέριφου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν. Ν. 64 και

  • 77χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Κουκουναριές ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν. Σκιάθου 148,

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL