Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη - Πυρκαγιά σε Θ/Γ σκάφος και βύθιση αυτού στη Ζάκυνθο –Θάνατος λουόμενου στον Ωρωπό –Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Θήρα – Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα (60) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 17χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ» ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 17χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο  Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» σημαίας Cook Islands και εγκατάλειψης του από τους  επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλλονιάς και ν. Ζακύνθου.
Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε για την περιοχή, καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Ζ. 355 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ απέπλευσαν επίσης για παροχή συνδρομής τρία (03) Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφη.
Το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» εντόπισε το  «ΚΟΙ»  στη ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επτά (07) επιβαίνοντες του, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων.
Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, απ' όπου εξήλθαν.
Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε Πυροσβεστικό Πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Το  Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» βυθίστηκε και στη περιοχή, με μέριμνα της εταιρείας πρακτόρευσης του σκάφους, σπεύδει το Ρ/Κ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 11415 με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό για αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα  προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής, 86χρονος.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για περιστατικό θανάτου αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ» Ν. Χανίων 150.
Συγκεκριμένα, η 74χρονος αλλοδαπή επιβάτης, κατά τη στάση του ανωτέρω σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ» Παλαιάς Καμμένης ν. Θήρας για λήψη θαλάσσιου λουτρού, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν εντός του θαλάσσιου ύδατος.
Άμεσα της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα και τους επιβάτες του σκάφους και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΥ» όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρο, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Ν. 62, 65χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL