Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού  διακινητή τους στην Κω – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αλεξανδρούπολη – Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τεσσάρων (54) προσφύγων προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΟΚΑΡΙΑ'' ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 37χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΙΓΚΑΚΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω, ενώ συνελήφθη ο 37χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, ως ο διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη   επιβατηγού λιμένα Αλεξανδρούπολης, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 19χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα το οποίο οδηγούσε 48χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός και των δύο οδηγών, οι οποίοι διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου για περαιτέρω εξετάσεις, απ' όπου και εξήλθαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
26χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
71χρονης, από τον λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158 . 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL