Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Κω και την Πάτρα –

Συλλήψεις διακινητών αλλοδαπών στην Κω και την Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη οδηγού για απείθεια στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό λιμένα ν. Κω από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 54χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους στο χώρο των αποσκευών, πέντε (05) παράνομους αλλοδαπούς.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 33χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε έναν 20χρονο αλλοδαπό ως συνοδηγό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

 

*****

 

Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 65χρονου οδηγού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αλυκών Κάτω Αχαΐας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, και συγκεκριμένα σε ψυγείο Φ/Γ όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω 65χρονος, εκείνος αρνήθηκε να ελεγχθεί και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ διέφυγε με αυτό προκειμένου εκφορτώσει ποσότητα παράνομων αλιευμάτων σε ιδιόκτητο υπαίθριο χώρο, ακατάλληλο για φύλαξη ευπαθών προϊόντων, με σκοπό να διατεθούν στην αγορά προς κατανάλωση, προκαλώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 92χρονης από το λιμένα ν. Γαύδου στο λιμένα Παλαιοχώρας Χανίων, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

  • 28χρονης από τη μαρίνα Γουωίων ν. Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL