Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ στη Θήρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Τ/Χ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ στη Σκιάθο – Ακυβερνησία Ι/Φ στα Καρδάμυλα Χίου – Διακομιδές ασθενών

Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ  στη Θήρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Τ/Χ – ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ στη Σκιάθο – Ακυβερνησία Ι/Φ στα Καρδάμυλα Χίου – Διακομιδές ασθενών 
 
 Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε εντός Ε/-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τη Ρόδο, κατείχε και επέδειξε πλαστά – κλαπέντα ταξιδιωτικά έγγραφα.
   Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
 
                                                                                    *****
 
  Τρεις αλλοδαποί ηλικίας 22,24 και 26 ετών συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου διότι προ απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά,  οι μεν 24χρονη και 26χρονος κατείχαν έγγραφα άλλων προσώπων και ο δε 22χρονος, διευκόλυνε την παράνομη διαμονή των δύο προαναφερθέντων.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                    *****
   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''CHAMPIONJET 1'' σημαίας Κύπρου για μηχανική βλάβη  στη δεξιά κύρια μηχανή του, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Θήρας κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Αθηνιού όπου απαγορεύθηκε ο απόπλους του, ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, απέπλευσε με τρεις κύριες μηχανές από τον λιμένα Αθηνιού προς Νάξο, Μύκονο και Πειραιά με πεντακόσιους τριάντα εννέα (539)  επιβάτες και δύο (2) Ι.Χ.Ε.
   Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων.
 
                                                                                      *****
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' Ν.Π. 10659, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, στη θαλάσσια περιοχή δέκα ν.μ. από το λιμένα Σκιάθου.
   Το  ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' κατέπλευσε στο λιμένα Σκιάθου ασφαλώς, με την λειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.
   Οι εκατόν είκοσι έξι (126) επιβάτες του με προορισμό τους λιμένες Γλώσσας Σκοπέλου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με έτερο πλοίο, ενώ στο ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 4'' επεβλήθη απαγόρευση απόπλου.
   Στη συνέχεια, μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρηση του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, χορηγήθηκε απόπλους για λιμένα Αλοννήσου, ώστε να εκτελεστεί το επόμενο δρομολόγιό του.
   Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων.
 
                                                                                      *****
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρδαμύλων Χίου πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ σκάφους ''KOBZUS'' σημαίας Γαλλίας στη θαλάσσια περιοχή Καρδαμύλων, με δύο επιβαίνοντες.
   Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και Α/Κ σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου ρυμούλκησε το ''KOBZUS'' στον οικείο λιμένα.
   Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδαμύλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον Οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
                                                                                     *****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-54χρονου από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σκιάθου 158 και
-96χρονου από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL