Έρευνες προς εντοπισμό και εντοπισμός τεσσάρων ατόμων σε κανό στη Σαμοθράκη – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ στον Πόρο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Έρευνες προς εντοπισμό και εντοπισμός τεσσάρων ατόμων σε κανό στη Σαμοθράκη – Προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ στον Πόρο -  Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για περιστατικό  τεσσάρων αγνοουμένων χειριστών δύο κανό στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κήπων νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.
     Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής, Α/Κ σκάφος καθώς και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προς παροχή συνδρομής.
Οι τέσσερις αγνοούμενοι εντοπίστηκαν στην προαναφερόμενη παραλία από το όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από το ελικόπτερο, καλά στην υγεία τους.
 
            *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου, απογευματινές ώρες χθες, για την προσάραξη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην θαλάσσια περιοχή της Πλάκας.
Στην περιοχή έσπευσε  η Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Πόρου 21 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το Ε/Γ-Τ/Ρ ΄΄ΛΙΜΠΕΡΤΥ'' Ν.Π.9925, προσαραγμένο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλάκας και Νησίδας Λαζαρέτο. Με τη συνδρομή του ''ΛΙΑΚΟΣ'', το Ε/Γ-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Πόρου, με τους πέντε (05) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
   
            *****
 
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο άτομο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το πλαστό έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL