Αποβίβαση ασθενούς με ελικόπτερο Π/Ν από Δ/Ξ πλοίο στην Ελευσίνα – Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο -Επικάθηση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα - Σύλληψη ημεδαπού και παράτυπου αλλοδαπού στον Πειραιά - Θάνατος λουόμενου στα Μουδανιά -

Αποβίβαση ασθενούς με ελικόπτερο Π/Ν από Δ/Ξ πλοίο στην Ελευσίνα  – Σύλληψη αλλοδαπού στη  Χίο -Επικάθηση Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα - Σύλληψη ημεδαπού και παράτυπου αλλοδαπού στον Πειραιά - Θάνατος λουόμενου στα Μουδανιά  - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 40χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ./Ξ πλοίου “MAERSK PEARL” σημαίας Σιγκαπούρης, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 15,6 ν.μ. δυτικά ν. Σερίφου, έχρηζε άμεσης μεταφοράς σε νοσοκομείο.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και παρέλαβε τον ανωτέρω ασθενή, όπου τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Ελευσίνας και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ- ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» (Ερυθρός Σταυρός) για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
*****
Ένας αλλοδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, διότι κατά την διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης ''ΒΙΑΛ'' των ατόμων που είχαν εντοπιστεί και διασωθεί από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ.  βραδινές ώρες της 19-09-2017, διαπιστώθηκε ότι, έφερε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για επικάθιση Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. 
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που διαπίστωσαν ότι το Ι/Φ σκάφος «AD HOC» σημαίας Βελγίου, λόγω θραύσης του σχοινιού πρόσδεσης του, επικάθισε σε αμμώδη αβαθή, χωρίς επιβαίνοντες.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη 46χρονου ημεδαπού καθώς και ενός 16χρονου αλλοδαπού προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον προβλήτα Ε2 του λιμένα Πειραιά, διενεργήθηκε έλεγχος από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος και του κινητού συστήματος VAN X – RAY του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον ανωτέρω 46χρονο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένος εντός της ρυμούλκας 16χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να διαμένει στο Κ.Υ.Τ. Λέσβου και έχει παραβιάσει τον περιορισμό διαμονής του που του έχει υποβληθεί νόμιμα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή .
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Χαλκιδικής, 79χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σωρός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ-ΜΥΔΑΣ εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή «Κάτω Άσσου» Κορινθίας, πλησίον του αλιευτικού καταφυγίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
47χρονου αλλοδαπού από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62.
80χρονου από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με Πλωτό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και 
έναν 75χρονο και έναν 82χρονο αλλοδαπό από το λιμάνι της Αμοργού προς το λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ 4” N.N.64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL