Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Καβάλα -

Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Καβάλα - Διάσωση προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Μήθυμνα – Έλεγχος σύνθεσης πληρώματος σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Σκιάθο– Αλιευτικός έλεγχος στο Πευκί

 

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας και Θάσου ότι 35χρονος είχε μεταβεί για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας πρωινές ώρες χθες και έκτοτε αγνοείτο.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ιδιωτικά σκάφη και ιδιώτες δύτες, από ξηράς έρευνες διεξήχθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 35χρονος αγνοούμενος υποβρύχιος αλιέας εντοπίστηκε και περισυνελέγη, καλά στην υγεία του, από το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ” Λ.Κ. 724 Α'.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017'', καθώς και στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ο 17χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.

 

*****

 

Κατά τη διενέργεια ελέγχου σύνθεσης πληρώματος, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχή Σκιάθου σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο κατέπλευσε στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένες Αχιλλείου Μαγνησίας – Πευκίου, με 210 επιβάτες, διαπιστώθηκε η απουσία ναυτικού ειδικότητας ναυτόπαιδα, άνευ αδείας του Κυβερνήτη, ενώ δεν είχε πραγματοποιηθεί σχετική ημερολογιακή εγγραφή, ούτε ενημέρωση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ στο εν λόγω πλοίο χορηγήθηκε απόπλους κατόπιν ναυτολόγησης ναυτικού κατάλληλης ειδικότητας προς αποκατάσταση της προβλεπόμενης οργανικής σύνθεσης.

 

*****

 

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Πευκίου του Λιμεναρχείου Αιδηψού σε επαγγελματικό οστρακαλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή Αγιόκαμπου Ευβοίας, διαπιστώθηκε η αλίευση τριάντα (30) κιλών οστράκων του είδους CALLISTA CHIONE (γυαλιστερές) σε απαγορευμένη περιοχή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στο θαλάσσιο χώρο.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL