Ενημέρωση για την πορεία της επιχείρησης απορρύπανσης του Σαρωνικού

Μετά την αποψινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, πραγματοποιήθηκε εντατικός καθαρισμός των ακτών με μηχανικά μέσα από 104 άτομα προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών και εθελοντές. Αναμένεται ενεργοποίηση και λειτουργία περισσότερων πλυστικών μηχανημάτων στην εν λόγω περιοχή.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απορρύπανσης. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης αναμένεται αύριο να ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής από συνεργείο πέντε (05) ατόμων της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Επιχείρησαν συνολικά σαράντα τέσσερα (44) άτομα της αναδόχου εταιρείας με πιεστικό και πλυστικό μηχάνημα, καθώς και έντεκα (11) δόκιμοι Λιμενοφύλακες. Στην ευρύτερη περιοχή επιχείρησαν σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται σαφώς βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο τριάντα (30) ατόμων της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα. Στην περιοχή επιχείρησε σκάφος απορρύπανσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Επίσης, τριάντα δύο (32) άτομα ιδιωτικής εταιρείας επιχείρησαν εργασίες καθαρισμού των ακτών στο Α’ και Β’ Αλίπεδο Αλίμου.

Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η-2η-3η-4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχείρησε συνεργείο συνολικά τριάντα έξι (36) ατόμων, μεταξύ των οποίων άτομα της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα, εθελοντές και υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Στην εγκατάστασηΑστέρας Γλυφάδας” η κατάσταση παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση. Επιχείρησε συνεργείο είκοσι οκτώ (28) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν εργασίες από πέντε (05) πλυστικά μηχανήματα και δύο (02) αντλίες, η μία εκ των οποίων ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και την χειρίζονται στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν ποντιστεί δύο (02) κάμερες καταγραφής βυθού, ενώ παράλληλα επιχείρησαν σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αναδόχου εταιρείας. Αύριο αναμένεται να επιχειρήσουν δύτες προς έλεγχο του βυθού της εν λόγω περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “ΑΣΤΕΡΑΣ” Βουλιαγμένης, διενεργήθηκαν εργασίες καθαρισμού των ακτών από εννέα (09) άτομα της αναδόχου εταιρείας με πλυστικό μηχάνημα.

Όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος συνεχίζουν την εντατική προσπάθεια απορρύπανσης.

Γνωρίζεται, επίσης, ότι συνεχίζουν να επιχειρούν πέντε (05) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύο (02) περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έξι (06) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Σημειώνεται ότι με βάση την ενημέρωση από τον Πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου “ΣΥΡΟΣ” που πραγματοποιεί την απάντληση του φορτίου από το βυθισμένο “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, έχουν συνολικά απαντληθεί μέχρι στιγμής περίπου πεντακόσια ενενήντα επτά κυβικά μέτρα (597m3) φορτίου.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.


 

Κατηγορία:


Wildcard SSL