Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σάμο

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα – Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σάμο – Ασθένεια μέλους πληρώματος Κ/Ζ στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823 με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ» Ν.Π. 11479.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια κινήσεων απάρσεως από τον προβλήτα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, υπήρξε εμπλοκή της άγκυράς του με την άγκυρα του παραβεβλημένου στον προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ», με αποτέλεσμα να προσκρούσει ελαφρά με το μπροστινό μέρος της πλώρης του σε αυτό.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ οι 332 επιβάτες του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» με προορισμό το λιμάνι του Μαρμαρίου, προωθήθηκαν με ενέργειες της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» μέχρι επιθεώρησής του από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

==================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Σάμου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ένας 26χρονος, διότι μετά από έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του κάνναβη βάρους πέντε (05) κιλών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

=================

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό ασθένειας, 39χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος του Κ/Ζ «SEABOURN QUEST» σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα στο λιμένα Κέρκυρας.

Ο 39χρονος διεκομίσθη σε τοπική Γενική Κλινική, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ το «SEABOURN QUEST» απέπλευσε στις 15:00 με προορισμό το λιμένα Κατακολου.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL