Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα -

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Πάτρα –Έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου – Βύθιση ερασιτεχνικής λέμβου στη Λίμνη Ευβοίας

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία,  εννέα (09) αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε ανάλογο έλεγχο, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, δώδεκα (12) αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα δύο περιστατικά διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

==================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες,  στο σταθμό υποδοχής νέου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Τέλος, σε ανάλογο έλεγχο συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνεπιβάτη μια 18χρονη αλλοδαπή, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία επίσης συνελήφθη.

 

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα τρία περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα της τρίτης περίπτωσης κατασχέθηκε.

=====================

Μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν βραδινές ώρες χθες, στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου, από κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας και του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, βεβαιώθηκε (01) μία αλιευτική παράβαση σε εταιρεία, διότι κατελήφθη να εμπορεύεται δέκα εννέα  (19) κιλά σαργών, υπολειπόμενων διαστάσεων και συγκεκριμένα (15-16 εκ. αντί του προβλεπόμενου 23 εκ.).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

====================

Βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λίμνης Ευβοίας, από τον ιδιοκτήτη του ερασιτεχνικού Α/Κ «ΡΙΠΕΚ» Λ.Λ. 499, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Λίμνης Ευβοίας, προσέκρουσε στο ερασιτεχνικό Α/Κ «ΔΑΦΝΗ» Λ.Λ. 386, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης και μοναδικός επιβαίνων του Α/Κ «ΔΑΦΝΗ», ο οποίος αφού περισυνελέγη από τον ιδιοκτήτη του έτερου εμπλεκομένου σκάφους, μεταφέρθηκε στο λιμένα Λίμνης και από εκεί αρχικά διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας για περαιτέρω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λίμνης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL