Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από M/V πλοίο στο Κερατσίνι – Συλλήψεις για απείθεια στο Ηράκλειο

Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από M/V πλοίο στο Κερατσίνι – Συλλήψεις για απείθεια στο Ηράκλειο
 
 
   Θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2), αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε, βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου κατά τη διαδικασία εφοδιασμού  με καύσιμα του M/V ''ICE GLACIER'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ από το εφοδιαστικό Δ/Ξ-Π/Φ ''ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ'' Ν.Π.12484.
    Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του Φ/Γ ''ICE GLACIER'', προκλήθηκε  υπερχείλιση από  το εξαεριστικό Νο 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμά του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου. Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.
    Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του M/V για παράβαση των άρθρων 1,2,3, του Ν. 743/77 όπως κωδικοποιήθηκε και μεταγλωττίστηκε με το Π.Δ. 55/98, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.
 
                    *****
 
   Ένας 30χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα Ηρακλείου από στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, κατά την πρόσκληση – υπόδειξη των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για αστυνομικό έλεγχο ως επιβαίνοντες σε ερασιτεχνικό σκάφος, αρνήθηκαν, προσπαθώντας να διαφύγουν.
    Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL