Σύγκρουση πλοίων στο Χιούστον (Η.Π.Α.)

Σύγκρουση πλοίων στο Χιούστον (Η.Π.Α.) - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στη Πάτρα  

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης του Δ/Ξ «ELKAAPOLLON» Ν.Π. 11391, με είκοσι τέσσερα άτομα (24) πλήρωμα, εκ των οποίων οι δέκα (10) είναι Έλληνες, με το M/V«MSC NEDERLAND» σημαίας Παναμά στο κανάλι του Χιούστον (Η.Π.Α.).

Και τα δύο πλοία κατά την διάρκεια της σύγκρουσης έπλεαν πλοηγούμενα.

Σύμφωνα με αναφορά του Πλοιάρχου του Δ/Ξ «ELKAAPOLLON» δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Και τα δύο πλοία υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές.

Το M/V«MSCNEDERLAND» βρίσκεται εντός του λιμένα του Χιούστον, ενώ το Δ/Ξ «ELKAAPOLLON» παραμένει στο αγκυροβόλιο μέχρι τον εφοδιασμό του με τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά διατήρησης κλάσης.

============================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Σε ανάλογο έλεγχο, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, 25χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα δύο περιστατικά, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL